Europese consumenten pleiten voor persoonlijke communicatie

De hoeveelheid irrelevante communicatie van bedrijven nadert de loyaliteitsgrenzen van Europese consumenten snel. De meeste consumenten zijn bereid actie te ondernemen tegen bedrijven en dienstverleners.

Het onderzoek Communicatie Crackdown, uitgevoerd door Coleman Parkes Research en gesponsord door Ricoh, laat zien in welke mate consumenten worden overspoeld door irrelevante communicatie en junkmail. 69% heeft zich afgemeld voor een mailinglijst en 18% is van aanbieder veranderd.

Het onderzoek is in januari 2016 uitgevoerd onder 2892 respondenten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Zwitserland, Polen, Rusland, België, Turkije, Nederland, VAE, Zweden, Denemarken, Saudi Arabië, Noorwegen, Qatar, Finland en Koeweit.

Verwante artikelen

Retail en onderwijs in de spotlight

Driekwart van de communicatie die door retailers en onderwijsinstellingen in Europa wordt gestuurd, is volgens consumenten irrelevant. De meerderheid van de respondenten (76%) ervaart communicatie van retailers als spam, 75% vindt hetzelfde van communicatie van onderwijsinstellingen.

Consumenten helpen graag

De meeste consumenten (64%) zijn van mening dat bedrijven meer zouden moeten doen om communicatie af te stemmen op individuele omstandigheden. Het goede nieuws is dat ze daar graag bij helpen. 80% van de ondervraagden geeft aan bereid te zijn om persoonlijke gegevens te delen om er zo voor te zorgen dat communicatie doelgericht en relevant wordt. 18% is bereid om hun browsing activiteiten of salaris te delen, en één op de tien is bereid zijn medische dossier te delen.

X

Vul uw gegevens in om de whitepaper te downloaden