Designed for Tomorrow

De wereld verandert voortdurend. Niemand weet wat er volgend jaar, volgende week of zelfs morgen zal gebeuren. Dit betekent dat ondernemingen ruimte nodig hebben om te bewegen. Om te evolueren. Om een nieuwe richting uit te gaan op basis van hun huidige behoeften. Wordt succes echter vooral bepaald door externe factoren of door de onderneming zelf? De vrijheid om de koers van een onderneming te bepalen, is de sleutel voor succes.

Nieuw onderzoek van Ricoh Europe, uitgevoerd door Coleman Parkes, analyseert in hoeverre Europese bedrijven hun toekomstige succes naar hun hand zetten.

Het onderzoek is uitgevoerd in januari 2019 bij 2550 bedrijven uit landen als Oostenrijk, België, Luxemburg, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Slowakije, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Verwante artikelen

Bezuinigingen en verwachtingen van klanten belangrijke kansen voor bedrijven

Toenemende verwachtingen van klanten en krimpende budgetten als gevolg van de onzekere markt worden van oudsher gezien als bedreigingen voor het voortbestaan van bedrijven. Maar Europese bedrijven zien hierin juist kansen om een concurrentievoordeel te creëren. Essentieel voor deze verschuiving is het slimmer gebruik van technologie om altijd up-to-date te blijven en in te spelen op veranderingen.

Bedrijven positief over regulering

Het merendeel van de Europese bedrijven ziet sectorale en overheidsregels als instrumenten voor succes. 52% vindt regulering een positieve factor in het digitale tijdperk en 55% beschouwt privacyregels zoals GDPR als een basisfactor voor het succes van de onderneming.

X

Vul uw gegevens in om de whitepaper te downloaden