Medewerkers optimistisch over een digitale toekomst

Als nieuwe technologieën de werkplek raken, is de algemene verwachting dat ze onze manier van werken en het type werk dat we uitvoeren zullen veranderen. Denk daarbij aan:

  • Automatisering: processen waarbij geen menselijke controle of interactie nodig is
  • Kunstmatige intelligentie: computers en machines die in staat zijn menselijke intelligentie en interacties na te bootsen, zoals redeneren en het oplossen van problemen
  • Virtual reality: computers en headsets die in staat zijn om realistische, virtuele omgevingen te scheppen
  • Robotica: machines die menselijk handelen kunnen vervangen

Maar wat vinden medewerkers van de komst van dit soort vernieuwingen? Welke impact heeft het op hun werk? Welke voordelen levert het bedrijven op als ze dergelijke digitale middelen inzetten op de werkplek?

Nieuw onderzoek, uitgevoerd door Censuswide en gesponsord door Ricoh Europe, onthult dat een grote meerderheid van het personeel bijzonder positief staat tegenover de introductie van nieuwe technologie op de werkvloer.

De enquête werd uitgevoerd in augustus 2017 onder 3669 respondenten uit Oostenrijk, België, Luxemburg, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Slowakije, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, het Verenigd Koningkrijk en Ierland.

Meer informatie

X

Vul uw gegevens in om de whitepaper te downloaden